Testimonials

References and Case Studies

Read what others have to say after having worked with Karen Zimmermann (for Connectives programs only).

Deep Dive Program

Download hier de Case study – Deep Dive (pdf)

Leiderschap Strategie Program

Download hier de Case study – Leiderschap (pdf)

TeamWerk Program

Download hier de Case study – Teamwerk (pdf)

Robert Hemmen

Robert Hemmen

Ik was als creatieve man vaak in mijn hoofd bezig. En ik opereerde vaak vanuit angst. Ik ben tot voor kort werkzaam geweest als accountmanager bij Dell. Hier voelde ik mij aanvankelijk als een vis in het water, maar al snel liep ik tegen de voor mij bekende muren op (problemen met autoriteiten, beperkte mogelijkheden, moeite met processen, conflicten met collega’s). Met hulp van Karen heb ik mijn blik op de wereld kunnen veranderen en de echte kracht in mijzelf ontdekt en ingezet, ook bij Dell. De gesprekken met mijn manager werden anders en effectiever.

Ook was ik officieus al 8 jaar ondernemer naast de dienstverbanden die ik gehad heb. Ik heb alleen nooit echt ‘doorgezet’ om full-time ondernemer te worden vanwege mijn interne blokkades. Eigenlijk was ik er maar voor 50% van de tijd serieus betrokken bij mijn werkgever. Ik heb mijzelf voor al die tijd de gek gehouden. Die tweeslachtigheid heeft mij veel energie gekost. Karen wist snel de vinger op de juiste plek te leggen door mij uitgebreid te bevragen over mijn jeugd en mijn sterke kanten. Dit heeft mij een mooi beeld en confronterend beeld opgeleverd van mijn repeterend patroon waar ik al 15 jaar in zat. Met de hulp van Karen heb ik dit patroon kunnen doorbreken. Je zou kunnen zeggen dat dit mijn ‘redding’ is geweest. Want als je telkens opnieuw een baan moet zoeken, telkens opnieuw moet ‘liegen’ over je motieven en jezelf wijsmaakt dat dienstverband zoveel beter is, dan voelt dat niet echt integer en goed meer.

Nu ben ik volledig ondernemer en merk ik aan mijzelf dat er een enorme energie vrijgekomen is die ik nog niet eerder zo ervaren heb. Ik heb in 1 jaar meer bereikt dan ik ooit daarvoor bereikt heb. Het is werkelijk verbluffend wat authenticiteit met je kan doen. Daarnaast heeft Karen mij geleerd meer in mijn gevoel te komen. Iets wat ik van huis uit niet echt geleerd heb. Het echte gevoel hoort bij authenticiteit. Ik luister nu steeds vaker naar mijn gevoel wat maakt dat ik nu alleen nog maar dingen doe die echt bij me passen. Nu moet ik alleen nog leren om meer over mijn gevoel te praten. Kortom, ik ben op weg de echte authentieke leider in mijzelf te ontdekken en te versterken! Ik kan iedereen aanbevelen zichzelf te laten trainen en coachen door Karen. Zij heeft het zeldzame talent van luisteren, invoelen (op meerdere niveau’s) en scherp denken. Daar kan iedereen alleen maar beter van worden!

Voorzitter en directeur De Groene Reus, Almere (www.degroenereus.nl)

Eugen Oetringer about a 60 min individual session

Eugen Oetringer

In a blog post I outlined how my analytical skill (my strength) delivered effective solutions again and again, but also created a worsening mental blockade. Eventually, it prevented me from communicating effectively with senior managers. Since I was unaware of what was going on, I could not do anything about it. Mental coaching identified three mental blockades. Two had already been overcome when Karen coached me to find the third. The following days I had meetings with managers. The difference was dramatic. One meeting even delivered a contract.

Analyst, Solution Architect, Business Coach | General Manager ComDyS (www.comdys.com)

Virginie Roussel

Ik ben in contact gekomen met Karen toen ik zwanger was van mijn 2de zoontje en net een nieuwe baan begonnen was bij Tabor vzw.  De jaren ervoor had ik in Guatemala, Centraal Amerika, gewoond en gewerkt en de terugkeer in België was -zoals verwacht- druk druk druk… Een druk die ik ook mezelf oplegde en waar ik vanaf wilde. Door een beter evenwicht tussen werk en privé.  Dit wilde ik met Karen proberen te vinden.

Door zwangerschapscomplicaties, moest ik – na mijn eerste gesprek met Karen – thuis plat liggen voor de laatste 3 maanden van de zwangerschap. Geen gemakkelijke taak voor een bezige bij. Ik merkte echter dat de druk helemaal niet minderde toen ik thuis was. Dus verlegden we samen de focus naar het stellen van prioriteiten in het algemeen. Wat is voor mij belangrijk in mijn leven? Wat verhindert mij om hiermee bezig te zijn? De aangename, vlotte gesprekken leidden ons tot mijn relatie met mijn familie, met verwachtingen die ik onbewust mezelf oplegde, met het niet durven uiten van sommige gevoelens.

Dankzij deze gesprekken ben ik bewuster geworden van mijn (niet) handelen, van verborgen schrik voor reacties, van de voordelen van af en toe NEE te zeggen. En heb ik ook effectief de stap kunnen zetten om anders te communiceren zonder dat de andere hierdoor gekwetst wordt.

Met als gevolg: een gevoel van vrijheid, een betere relatie en een beter evenwicht. En vanuit dat evenwicht, is het niet zo moeilijk meer om prioriteiten te leggen.  De reden dat er na slechts 5 gesprekken al zo’n tastbaar resultaat was voor mij, heeft te maken met de expertise van Karen in het coachen, maar ook met haar spontane, authentieke communicatie en openheid met betrekking tot haar eigen ervaringen.

Dus… Bedankt Karen!

Consultant Financieel Beleid,Tabor vzw (België)

Workshop “Kom te weten wat je echt wilt”

Marina Kapteyn

Marina KapteynHet nieuwe jaar was net begonnen. Wat is er mooier dan op de drempel van een nieuw jaar met een open blik naar de toekomst kijken? De workshop “Kom te weten wat je echt wilt” was daarom een prima start.

In een bijzondere sessie van ruim twee uur heeft Karen me twee dingen heb geleerd:

 • Luister naar je gevoel, dat helpt je bij afwegingen in je keuzes;
 • Ik kan mezelf laten zien zoals ik ben.

De rustige manier waarop Karen mij meenam in twee geleide visualisaties heb ik als bijzonder ervaren: ik kwam dichtbij mezelf en kreeg heldere inzichten. Een bijzondere en waardevolle ervaring die een keerpunt vormden in de besluitvorming over mijn eigen onderneming.

De kracht die ik uit deze workshop heb gehaald, om op het ingeslagen pad door te gaan, is een blijvend cadeau. Karen, dank je wel!

Sylvia Zitter

Sylvia Zitter

S

Workshop “Zo gebruik je je intuïtie; het succesingrediënt voor elke ondernemer”

Anouk Buur (Oprichter van Jobsz.nl): Ik heb genoten van je interessante workshop en weer wat geleerd om te onthouden en nog belangrijker om te doen.

Workshop “Leid jouw leven, persoonlijk leiderschap in 3 stappen”

M: Ik voelde me geleefd voordat ik bij jullie op de workshop kwam. Ik ben aan de slag gegaan met jullie aanwijzingen. Ik heb eerst geïnventariseerd waar ik nou mijn tijd aan spendeer. Dat gaf al zoveel inzicht. Ik was het zelf die me opjaagde om maar steeds meer te doen.

Ik maak nu een planning wat ik die week allemaal wil/moet doen. Dit gaat echt super. In het begin van de week is er al veel gedaan en dan komt de rust. Of ik zie dat ik het makkelijk ga redden en doe die dag maar een ding.

Mijn leven is nu  veel rustiger. Ik ben nu met het volgende grote project bezig. Ik ben heel blij de workshop te hebben gevolgd en om mezelf zo te begeleiden.

Workshop “Vrijheid in je denken in 5 eenvoudige stappen”

Monique: Wat een goede opkomst en wat een goede workshop. Zo zinvol. En wat goed dat tijdens de tussenstops er onderling zoveel contact gemaakt werd! Binnen korte tijd wordt er dan een echte groep gesmeed die genoeg veiligheid biedt om je te openen.

Ik vond het verrassend dat ik er zo in mee kon gaan. De gevoelens van het reageren vanuit denken waren zo tevoorschijn te halen. En de omschakeling naar rust ging ook vrij snel. Ik wacht nu eigenlijk best wel met nieuwsgierigheid uit naar een volgende situatie en ben benieuwd of ik dan die stappen kan gaan nemen. Bewustzijn en loslaten is mooi!

Heel erg bedankt voor deze workshop.

Connect with us if you would like to know more about what Karen Zimmermann could mean for you or your organization.


Follow Karen on

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Partnered with

Pharmaceutical Consultancy Training

Recent Posts

 • Ben je verbonden met je missie?

  Alles wat je zegt, doet en laat zien, gaat over wie je bent. Er zit geen laag tussen en dat maakt het heel persoonlijk. Als ondernemer ben ik dus mijn onderneming. Dit was een van mijn grootste ontdekkingen toen ik in 2012 voor mezelf startte.…Lees meer ›
 • 7 tips for less stress for managers

  “Do you have a minute?” Your colleague is standing beside your desk. “I have a quick question” she says. You were deeply concentrated, working on a project with an upcoming deadline, which requires all your attention.…Lees meer ›
 • Hoe je DENKT is hoe je DOET

  Je denkt dat het moeilijk wordt Je denkt dat je te weinig tijd hebt Je denkt dat je het niet weet Of? Je denkt dat het mogelijk is Je denkt dat er genoeg tijd is Je denkt dat je het wel weet Succes Wie van de twee heeft de grootste …
Gedichtenbundel "Laten zien"