Waar droom jij over?

dromen

De zomervakantie is voor veel mensen een moment van bezinning. Mijmerend aan de kant van het water, op je rug in het gras, de wind door je haar. Alle dagelijkse beslommeringen zijn ver weg. Dagdromend zie je misschien nieuwe mogelijkheden, of neem je je voor om de dingen anders te gaan doen. Deze dagdromen kunnen dromen blijven, of het begin zijn van een nieuwe realiteit. Waar droom jij over?

Ontdek in vijf stappen waar jij over droomt en hoe dit je leven verrijkt.

1. Welke gedachten komen bij je binnen, waar droom je over? Gewoon je gedachten de vrije loop laten. Zo heb ik de afgelopen jaren verschillende dagdromen gehad; het runnen van een kookwinkel, een jachthaven beginnen in Friesland, schrijver worden en als coach werken.

2. Wat voor soort droom is het? Welk gevoel krijg je daarbij, wat is de gemene deler van je dromen? Als je er bijvoorbeeld van droomt om je managersfunctie op te zeggen om een bed & breakfast te beginnen, dan kan het zo zijn dat het je dit vanuit je diepste overtuiging wilt gaan doen. Ook kan deze droom een vlucht zijn om je leven totaal anders in te willen richten dan dat het nu is. Of het is een signaal dat je iets aan je bestaande bezigheden wilt toevoegen of veranderen.

3. Wat vertelt de droom je? Mogelijk is de kern dat je meer vrijheid wilt, zelf je tijd kunnen indelen, of op een andere manier met mensen samenwerken. Kijk wat voor jou de belangrijkste onderliggende reden is en beschrijf dit in 1 of 2 woorden.

4. Van droom naar realiteit. Bepaal voor jezelf of het een dagdroom is, of wens je dat het werkelijkheid wordt?

 • Als je wenst dat het werkelijkheid wordt: laat je niet ontmoedigen als er een lastig element in zit. Werk uit wat je nodig hebt en ga ervoor!
 • Is het een dagdroom: ga na hoe je de onderliggende reden van de droom in je leven kunt integreren. Wil je op een andere manier met mensen samenwerken, hoe ziet dat eruit? Wat kun jij doen om dat te implementeren?

5. Houd het gevoel vast.  Vertel de mensen wat en waarom je dit wilt. Praat erover. Pas op het moment dat voor de anderen duidelijk is wat belangrijk is voor je, kunnen ze meewerken en je laten weten als het niet werkt.

 

Je onderbewuste geeft vaak feilloos aan wat er voor je is. De kunst is om er bij stil te staan, ernaar te luisteren en mee te nemen naar het bewuste.

 

 

 

Posted in Geen categorie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CAPTCHA Code * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow Karen on

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Recent Posts

 • Ben je verbonden met je missie?

  Alles wat je zegt, doet en laat zien, gaat over wie je bent. Er zit geen laag tussen en dat maakt het heel persoonlijk. Als ondernemer ben ik dus mijn onderneming. Dit was een van mijn grootste ontdekkingen toen ik in 2012 voor mezelf startte.…Lees meer ›
 • 7 tips for less stress for managers

  “Do you have a minute?” Your colleague is standing beside your desk. “I have a quick question” she says. You were deeply concentrated, working on a project with an upcoming deadline, which requires all your attention.…Lees meer ›
 • Hoe je DENKT is hoe je DOET

  Je denkt dat het moeilijk wordt Je denkt dat je te weinig tijd hebt Je denkt dat je het niet weet Of? Je denkt dat het mogelijk is Je denkt dat er genoeg tijd is Je denkt dat je het wel weet Succes Wie van de twee heeft de grootste …
Gedichtenbundel "Laten zien"