Wat WEL werkt bij het waarmaken van je voornemens

Anders doen

Januari is de eerste maand van onze kalender. De traditie van onze nieuwjaarsvoornemens stammen af van de Romeinen. Zij begonnen elk jaar met het maken van beloften aan Janus en dit is waar de traditie van onze voornemens vandaan komen. Maar laten we eerlijk zijn; hoe vaak werken de voornemens nu echt bij jou?

Dus laten we een actieplan maken voor je voornemens van dit jaar; denk maar eens aan dat goede idee wat je laatst nog had.

STAP EEN: WORD WAKKER
Realiseer je dat er niets verandert door alleen te dromen. Er is niets mis met heerlijk mijmeren om daarna in actie te komen. Actie is een noodzakelijk ingrediënt om je te verplaatsen van hier naar daar.

STAP TWEE: VERTAAL JE IDEE OF DROOM
Vertaal je idee of droom in een concreet doel.

Maak een mood board, mind map, ga intuïtief schrijven of visualiseer. Maak het zo tastbaar mogelijk zodat het voor je gaat leven.

STAP DRIE: PLAN (EN VIND EEN PARTNER IN CRIME)
Maak een plan met tijdslijnen zodat je weet welke acties te nemen.

Het werkt enorm motiverend om een “partner in crime” te hebben. Bel een super-goede vriend of vriendin en vraag of hij/zij mee wil denken (Ik durf te wedden dat ze dat zeggen “ja, natuurlijk! Wat leuk dat je dat vraagt.”)

STAP VIER: GA ERVOOR
Zeg ja tegen je droom. Je zult excuses vinden om het toch niet te doen en misschien wil je zelfs op het laatste moment nog even snel terugkrabbelen. Doe het niet.

De transformatie die in je gestart is, is net begonnen. Je bevind je op het pad van je eigen toekomst.

En niet zomaar een toekomst, het is je eigen toekomst!

De meeste mensen leven in de meest-waarschijnlijke toekomst. Dat is de toekomst die hoogstwaarschijnlijk zal ontstaan als je blijft doen wat je altijd al hebt gedaan. Door niet te plannen en geen actie te ondernemen.

Dat allemaal omdat ze niet gingen staan voor dat wat ze zelf het liefste zouden willen doen.

Dit is het moment om na te gaan wat je nu ervaart.

Als je geen enkel gevoel van herkenning of weerstand ervaart, stop dan gerust hier met lezen. Je bent dan waarschijnlijk iemand die zijn dromen al waarmaakt! Wat is het heerlijk toch om zo te leven?

Voel je echter enthousiasme of juist weerstand? Dan nodig ik je graag uit om verder te lezen.

Je hoeft het niet alleen te doen. Verenig je met mensen die ook hun droom werkelijkheid willen maken, volg een cursus of neem een coach in de arm waar je vertrouwen in hebt. Zij zijn degenen die je steunen op de momenten dat je plotseling gaat twijfelen en helpen je eraan herinneren waarom je dit ook alweer zo graag wilde. Dat allemaal zodat jij kunt doen wat je het allerliefste doet.

Posted in 1-Nederlands, Leadership, Vision

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

CAPTCHA Code * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Follow Karen on

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Linkedin

Partnered with

Pharmaceutical Consultancy Training

Recent Posts

  • Ben je verbonden met je missie?

    Alles wat je zegt, doet en laat zien, gaat over wie je bent. Er zit geen laag tussen en dat maakt het heel persoonlijk. Als ondernemer ben ik dus mijn onderneming. Dit was een van mijn grootste ontdekkingen toen ik in 2012 voor mezelf startte.…Lees meer ›
  • 7 tips for less stress for managers

    “Do you have a minute?” Your colleague is standing beside your desk. “I have a quick question” she says. You were deeply concentrated, working on a project with an upcoming deadline, which requires all your attention.…Lees meer ›
  • Hoe je DENKT is hoe je DOET

    Je denkt dat het moeilijk wordt Je denkt dat je te weinig tijd hebt Je denkt dat je het niet weet Of? Je denkt dat het mogelijk is Je denkt dat er genoeg tijd is Je denkt dat je het wel weet Succes Wie van de twee heeft de grootste …
Gedichtenbundel "Laten zien"